CO2 negatief: hoe dan?

Het wordt steeds duidelijker dat alleen de CO2 uitstoot terugbrengen naar nul niet voldoende is om de opwarming van de aarde stil te zetten of zelfs naar beneden te brengen. Daarvoor is een negatieve CO2 uitstoot nodig. Dat betekent dus dat we CO2 uit de atmosfeer moeten halen. En, hoe langer we hiermee wachten, hoe meer CO2 we uiteindelijk moeten opruimen, want op dit moment gaat er nog dagelijks meer dan 100 miljoen ton CO2 de atmosfeer in.


Wat gebeurt er met de opwarming van de aarde als we nu stoppen met CO2 uitstoten?

Dan blijft de temperatuur door het broeikaseffect door stijgen. Want, de CO2 die wij in de afgelopen decennia hebben toegevoegd aan de atmosfeer is niet in één keer weg. CO2 wordt namelijk niet afgebroken in de lucht. Bij een gelijke CO2concentratie, kan de opwarming nog verdubbelen. Dan gaat het overigens wel om eeuwen of duizenden jaren later, maar in de eerste 10 tot 50 jaar moeten we dan rekening houden met ongeveer een halve graad extra opwarming. Dat is dus als we vandaag stoppen met CO2 uitstoten.


Wat zijn broeikasgassen eigenlijk

Broeikasgassen houden warmtestraling (infrarood) tegen en stralen de warmte terug naar de omgeving. Dus ook naar de aarde. De temperatuur stijgt daarom als de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer toeneemt.


Hoe geven wij vorm aan Elektrificatie?

design elektrificatie

In de routekaart hierboven wordt gesteld dat het in Nederland al vóór 2030 mogelijk is om een grote stap te maken in de elektrificatie van de industrie. Er wordt dan onder andere gerekend op de inzet van elektrische boilers en warmtepompen in de industrie. Wat zijn de mogelijkheden en de slimme oplossingen?

Ons assortiment


DRE Elektrische boiler

Elektrische boiler DRE

DRE-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen.


DRE Plus Elektrische boiler

Dre Plus elektrische boiler met display

DRE Plus-serie bestaat uit elektrische boilers die door hun vermogen en capaciteit met name geschikt zijn voor industriële toepassingen. De Plus in deze range is het display wat diverse aansturing- en uitleesmogelijkheden geeft


EES Elektrische boiler

EES

EES is een staande elektrische boiler voor huishoudelijk of klein industrieel gebruik. Deze boiler is voorzien van een droogloopsysteem. Daarnaast is de veiligheidsthermostaat voorzien van een ‘reset’-toets.


Voorbeelden uit de praktijk

Geitenbedrijf 

1 DRE Plus 80 18 EU
1 ST 400 | voorraadvat

De bestaande installatie kon niet meer voldoen aan de warmwatervraag. En omdat het geitenbedrijf over PV panelen beschikt, is er een all-electric oplossing gekomen met buffervat.

Boerderij 

1x DRE Plus

Het doel van dit project was om de CO2-uitstoot te verminderen en optimaal gebruik te maken van de beschikbare energie van de PV panelen.

Contact

We helpen je graag met het samenstellen van de best passende installatie voor jouw project.

Laat je contactgegevens achter en onze Sales engineer neemt zo snel mogelijk contact met je op